Вилнюс, Литва

Вилнюс (Vilnius) е литовски град с население от над 560 000 човека. Името на града произхожда от името на река Вилния (Vilnia).

В сърцето на столицата на Литва ще откриете средновековен стил, барокови сгради и калдъръмени улички. Този град е красив през всеки годишен сезон, но като добавим снега през зимата, който покрива църквите, замъците Историческия център и Стария Град(включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство) става съвсем приказно.

Според официална информация Стария Град на Вилнюс е най-големият архитектурен резерват на Източна Европа .
Града е особено романтичен късно вечерта, когато осветлението е включено.

 

Вилнюс
Вилнюс

Града предлага много атракции през зимния сезон. Може да се насладите на представлението „Лешникотрошачката“ на литовската национална опера и балет, както и много други. Има също така и
Зимно Сафари на моторни шейни, през близкия национален парк, горски пътеки и през заснежени полета и замръзнали езера.

Замъка Тракай
Замъка Тракай

Градски транспорт: Летище Вилнюс е на по-малко от седем километра южно от града. Вземете теснолинейка от летището до жп гара Вилнюс, или автобус 88 от летището до Стария град. Ходенето е най-добрият начин да обиколите Стария град и близките забележителности в центъра на града.

Спомен от Вилнюс: Местните хора държат ръцете си топли, като носят дебели вълнени ръкавици без пръсти, пищно украсени със снежинки и други подобни мотиви. Купете си чифт (и вълнени пуловери, шапки, шалове), за да имате топъл спомен от града.

 

Вилнюс, Литва
5 / 5 от 2 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *