Мадрид столица и нещо повече

Столица на Испания и най-големият град, Мадрид определено има какво да ви предложи и да останете наистина доволни от посещението си. С многобройните забележителности, музеи, атракции, интересни заведения и приятни магазини-определено тук няма да скучаете. С богата история и съвременна архитектура, Мадрид е с вечно „буден дух”.

Лятото в Мадрид е горещо, а зимата мека, но понякога се наблюдават и по-ниски температури. Пролетта е най-добрият период за екскурзия до този град, а есента е предимно дъждовна. Но в който и месец на годината да отидете, не се съмнявайте, че ще бъдете очаровани от красотата на този град.

Само на 13км от града се намира едно от най-натоварените летища в Испания- Madrid Barajas. Добрата организация на дружелюбните посетители, ще ви помогне бързо да намерите вашия транспорт, който ще ви закара в сърцето на града.

Няма значение дали ще направите обиколка с автобус с отворен покрив или ще предпочете спокойно да се наслаждавате пешеходна разходка, със съгурност ще останете очаровани. Първокласните музеи, които не бива да пропускате са: музей „Прадо”(Prado Museum); Thyssen Museum или Reina Sofia.

Най-красивата сграда в Мадрид е кралския дворец(Royal Palace)- най-големият дворец в Западна Европа. Площад Плаза де ла Армериа(Plaza de la Armería) разделя тази масивна сграда с катедралата Мадрид(Almudena Cathedra). Най-голямата и най-важната църква събира в себе си различни стилове и това я прави уникална със своята красота. А пред дворецът ще откриете красивият площад Плаза де Ориенте(Plaza de Oriente).

Друг интересен храм е Темпло де Дебод(Templo de Debod) със своите ценни паметници, които испанци са запазили и до днес.

Едни от най-оживените улици в Мадрид са Гран Виа(Gran Via) и Пасео де ка Кастелано(Paseo de la Castellano). На Гран Виа ще откриете стотици магазини, заведения, барове, театри и кина. За това и се счита за „Великия път”.

Изживейте своята красива екскурзия в несравним Мадрид.

Мадрид столица и нещо повече
5 / 5 от 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *