Мелбърн

Мелбърн е втория по големина град в Австралия. Разположен на брега на река Яра, близо до входа на Port Phillip Bay, Мелбърн е модерен метрополис, пропит с история. Откриването на злато през 1851 година води до бум на населението с много златотърсачи, установяващи се в Мелбърн. С огромно богатство, генерирано от близките златотърсачи, величествени сгради са били построени в целия град. Много от тези сгради все още стоят и днес, и Мелбърн се разглежда като имащ повече примери за викторианска архитектура, отколкото всеки друг град в Австралия.

Кралска ботаническа градина
Кралска ботаническа градина

Един от най-добрите туристически атракции в сърцето на Мелбърн е Кралската ботаническа градина. Основана през 1846 г., този обект е класиран като един от най-добрите по рода си в света. С площ от 40 хектара и с повече от 50000 растения, включително много редки видове, градините са посетени от 1,5 милиона души годишно.

Музея на Мелбърн
Музея на Мелбърн

Музея на Мелбърн е заобиколен от красиви градини и паркове. Този модерен специално построен музей се помещава от разнообразни колекции изобразяващи различено общество и култури. Акцентите включват абориген център, детския музей, и The Blue Box встрани от сградата. Галерията е поредица от практически дейности, предназначени да стимулират и да ангажират децата.

 

Да се стигне до Мелбърн е много лесно. На международното летище всеки ден кацат и отлитат стотици самолети, които идват или заминават към всички континенти по света. Вероятно още през първия ден в Мелбърн времето ще се справи успешно с мисията си да ви изненада. Интересен е фактът, че Мелбърн се смята за града с най-променлив климат в света.

 

Мелбърн е „град за всички сезони“. Мелбърн е оживен, елегантен, и мултикултурен.

Мелбърн
5 / 5 от 3 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *